loader

Behandling

Vi tilbyr behandling til både barn og voksne.

De fleste pasientene blir henvist til oss fra distriktstannklinikkene eller fra privatpraktiserende tannleger. Slik henvisning er nødvendig for å få refusjon.

Tannlegene og tannpleierne i distriktet er flinke til å følge opp pasientene og henvise når det er nødvendig. Når behandling iverksettes til rett tid er det lettere å oppnå gode resultater med moderat behandlingstid. Noen ganger er det fornuftig å utsette behandling. Vi følger da opp og kaller pasienten inn til kontroller inntil behandling kan iverksettes.
Noen bittfeil bør behandles tidlig for å hindre skader på tenner / kjever. Tidlig behandling kan også redusere behovet for behandling senere.

De fleste behandlinger iverksettes i blandingstannsettet mens noen melketenner fortsatt ikke er felt.

Vi tilbyr ulike typer reguleringsapparater. Helst benytter vi ”vanlig” apparat i metall. Dette er den enkleste og rimeligste form for behandling. Voksne pasienter ønsker ofte at apparatet skal være mindre synlig. Det er mulig å sette på et tannfarget reguleringsapparat. Dette koster kr. 3300,- ekstra pr. kjeve. Det er også mulig å sette reguleringsapparatet på innsiden av tennene. Dette koster inntil kr. 20.000,- ekstra pr. kjeve.

Pasienter som reiser langt: Vi forsøker å tilpasse behandlingsoppleggene slik at antall besøk reduseres så mye som mulig.

Alle pasienter får skriftlig prisoverslag før behandling iverksettes.

 
Eksempler på tannregulering:
 

  

 
   

 
   

 
   
  
   

 
   

 
   
  
   

  
   

 
   

 
Vanlig prosedyre

Vanlig prosedyre

Ved første besøk hos oss tar vi en prat for å bli litt kjent. Det gjennomføres en enkel undersøkelse av tennene og tannstillingen. Som regel tas det et røntgenbilde (OPG).

Munnhygiene

Munnhygiene

Når man har reguleringsapparat på tennene må man være ekstra nøye med rengjøringen. Tennene børstes grundig hver morgen og kveld, og gjerne noe enklere etter hvert måltid.

loader