loader

Vanlig prosedyre

Første konsultasjon:
Ved første besøk hos oss tar vi en prat for å bli litt kjent. Det gjennomføres en enkel undersøkelse av tennene og tannstillingen. Som regel tas det et røntgenbilde (OPG). Konsultasjonen tar vanligvis      15-20 minutter. Dersom vi blir enige om at det foreligger et behandlingsbehov avtales det en ny time.

Andre konsultasjon:
Ved dette besøket blir det om nødvendig tatt et nytt røntgenbilde (cephalogram) for analyse av  vekst og kjeverelasjoner. Det tas også kliniske fotografier. Tidligere ble det tatt avstøp av tennene  til en gipsmodell. Nå har vi fått en 3D scanner som gjør denne prosessen enklere. Slik scanning utføres når tannlegen finner det nødvendig. 
For pasienter som reiser langt og har et opplagt behov for behandling slår vi sammen 1. og 2. konsultasjon slik at antall besøk reduseres. 
Når alle bilder er lastet inn og redigert lager tannlegen en behandlingsplan, finner ut av Helfo-rettigheter og lager et prisoverslag. Dette blir sendt i posten. Når behandlingsplanen er signert og returnert oss setter vi opp time for oppstart av behandling.  


 

Reguleringsapparatet settes på:
For mange barn er dette en stor dag mens andre gruer seg litt. Vi setter alltid opp god tid til dette besøket. Dere bør beregner en hel time. Vanligvis limer vi «klosser» på tennene. Dette gjør ikke vondt men smaker litt surt. De første dagene etter at apparatet er satt på blir tennene litt ømme så det kan være lurt å ha litt bløt kost tilgjengelig (Yoghurt og supper). Reguleringsapparatet må så kontrolleres hver 4-6. uke.

Kontroller:
Bøylene på tennene strammes eller skiftes. Disse besøkene tar vanligvis 10-20 minutter.  Når tennene har blitt rette og fine er tiden inne for å fjerne apparatet.

   


Behandlingsavslutning:
Dette er en stor dag for alle kjeveortopediske pasienter. Når apparatet fjernes limer vi som regel en eller to tynne tråder bak fortennene for å sikre resultatet. Ofte lager vi også en avtagbar plate som skal benyttes om natten. Trådene og platen kontrolleres hos oss inntil 3-4 år etter avsluttet behandling.

    
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

loader