Tannlege Aabakken 2017
2017 Tannlege Aabakken
En bracket (kloss) har løsnet: Dersom tannen den har løsnet fra står fint og du ikke har plager kan det vente til neste time. Hvis tannen står skjevt eller du har plager bør du kontakte oss.

Noen brackets er enkle å fjerne: Dersom den er festet med en grå eller farget strikk kan den fjernes ved å benytte en kraftig nål eller annet tilgjengelig redskap. Andre brackets har en liten lås som kan åpnes. Se bilder.

     
     
   

 
Bøylen har løsnet fra en bracket: Forsøk å legge den tilbake i sporet med en pinsett el.l. Dersom du ikke har plager kan det vente til neste time.

     

Bøylen har glidd ut av det bakerste festet: Forsøk å stikke den tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en liten tang. Dersom dette er vanskelig kan du klippe av buen med en liten avbitertang eller en kraftig neglsaks.

     

 
Det bakerste festet har løsnet: Klipp av buen 3 mm bak neste feste og forsøk å bøye enden. Dersom bøylen ikke lar seg bøye kan du klippe helt inntil festet.

     
     

 
Reguleringsapparatet gir deg gnagsår: Legg på litt voks som du fikk utlevert da reguleringsapparatet ble satt på. Dersom du ikke har voks kan du legge på litt sukkerfri tyggegummi.

     

Skjer det noe annet som plager deg veldig eller gjør deg bekymret kan du sende en tekstmelding eller ringe tannlegen på tlf. 41448887.